© Tuinhier Marke
MAAK ZELF UW MESTSTOF OP MAAT ...

JANUARI

23
DINSDAG
MARKE • In de handel worden veel verschillende samengestelde meststoffen aangeboden.
Bijna altijd op basis van de plantensoort. Dit gebeurt in (duurdere) kleinverpakkingen. Wat eigenlijk normaal is, want voor die ene druivelaar, die paar tomatenplanten en die zes buxuspotten en enkele m² aardbeien kan je nu éénmaal geen grote hoeveelheden van iedere plantspecifieke meststof kopen.
Tomatenmeststof, Buxusmeststof, Aardappelmeststof, Aardbeienmeststof, Rozenmeststof, Groentenmeststof, Druivenmeststof, Clematismeststof, ….. zo zijn er vast nog enkele tientallen. U hebt ze ongetwijfeld al opgemerkt. De rekken in het tuincentrum staan er vol mee.

Wat is de verborgen eigenschap achter al de te koop aangeboden plantspecifieke meststoffen? Hun samenstelling! Dat wil zeggen de verhouding N+P+K+Mg. Het is deze samenstelling die telt.
Het is mogelijk dezelfde meststof te evenaren met enkelvoudige meststoffen. Daar deze voor alle planten in de tuin, zowel groenten als sierplanten kunnen gebruikt worden wordt het wel interessant deze enkelvoudige meststoffen te kopen en dan specifieke mengelingen te maken volgens de groenten/plantensoort
Luc Dedeene, een specialist, komt ons uitleggen hoe je aan de hand van een rekenblad zelf je meststof kan maken voor die specifieke groente of plant. Gedaan dus met al die soorten mengelingen aan te kopen
Een voordracht die u niet mag missen !

Bron: UiTinVlaanderen.be

OC Marke
Hellestraat 6
8510 Marke
breng me hierheen